Jdi na obsah Jdi na menu
 


George R. R. Martin - Střet králů

10. 8. 2016

Do boje mezi Lannistery a Starky zasahují další "králové" a všichni si dělají nárok na železný trůn. Jaký je osud matky draků, Brandona z rodu starků a dalších? To vše přináší tato kniha. 


Nutno řici, že George R. R. Martin je naprostý mistr co se týká psychologie postav, nikdo se nechová jenom špatně (když nepočítáme bastarda Joffreyho). všichni se chovají podle jejich zájmu, které jsou pro další rody samozřejmě naprosto zvrácené a nebezpečné. Každý si tedy najde svoji oblíbenou postavu, které bude fandit a bude naprosto pohrdat jinými kteří si vybrali postavu z jiného rodu. 

Drobnou nevýhodou může být až přehršel postav, takže po pár stránkách už si nebudete pamatovat kdo za koho kope, jaká postava přinesla jehličíčko další a kdo koho vlastně chce zabít. Jenže nemusíte zoufat, když knihu otočíte (což je díky skoro 950 stránkám docela náročný proces) tak tam najdete takový jmenný rejstřík, kde u každého rodu najdete kdo kam patří. 

Nebudu ani vypisovat děj, který je tak náročný a komplikovaný, že jen jeho krátká sinopse by vydala na další knihu. Garantuji však, že při troše přemýšlení se nebude ztrácet a události zde popsané vás naprosto vtáhnou a nedokáže přestat číst. Budete doslava žít v tomto kraji, kde vládnou Lannisterové, kde Starkové se je snaží svrhnout, kde matka draků Daenerys spřádá plány jak získat železný trůn a kde za zdí na severu se dějí opravdu divné věci. 

Tato "bichle" plná mordů, sexu, orálního sexu a dalších všemožných sexů vás naprosto pohltí - to vám garantuji!  

 

George R. R. Martin - Střet králů          99%

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bunburistka.blogspot.cz

(Bunburistka, 28. 9. 2016 19:41)

Game of thrones (stejně jako The Walking Dead) je moje srdcovka. U Game je ale paradoxní to, že jsem viděla jen seriál a čtení knížek oddaluji. Sice už mám nějaký ten pátek první díl doma, ale tak nějak si ho šetřím a šetřím... :)

Re: bunburistka.blogspot.cz

(Veday, 28. 9. 2016 20:16)

Já to mam přesně naopak. K seriálu se nedokážu dokopat a asi počkám až dočtu všechny knihy, které jsou opravdu dokonalé :)