Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlepší (ne)vánoční filmy na Vánoce

22. 12. 2016

Rozhodl jsem se, že se krátce rozepíši o nejlepších filmech, které si rád pouštím v době Vánočních svátku. Některé filmy nemají s Vánoci, Ježíškem nebo Santou moc společného, ale přesto když slyším jejich název vybavím si vůni cukroví a borovice či smrčku. Snažil jsem se vynechat ty nejvíc provařené filmy jako je Sám doma, Pelíšky a další, na které všichni o Vánocích koukáme.

1. Vánoční prázdniny

vanocni-prazdniny.jpg

 

Můj absolutně nejoblíbenější vánoční film. Každý rok mě překvapuje, jak málo lidí ho zná, a přitom se jedná o naprostou klasiku. Clark Griswold, kterého hraje Chevy Chase je hlava poněkud zvláštní rodiny, kde není nouze o ty nejabsurdnější situace. Jestli se vám bude film líbit, podívejte se ještě na Bláznivou dovolenou, která je o stejné rodině, tentokrát na cestě přes USA.

2. Smrtonosná past

smrt-past.jpg

 

Žádné vánoční svátky by nebyly úplné bez Smrtonosné pasti. Bruce Willis jako John McClane přijíždí za svojí ženou do Los Angles, aby spolu strávili Vánoce. Bohužel jak to tak bývá, nic není jak by mělo být, a John místo se štědrovečerním krocanem bojuje s partou teroristů. Bruce Willis zde hláškuje jako o život, ale nejlepší postavou je hlavní záporák Hans Gruber v podání Alana Rickmana. Now I have a machine gun. Ho ho ho.

3. Hon

hon.jpg

 

Příjemné zjištění, že dánská kinematografie není jenom Lars von Trier a stále se zde točí dobré filmy a seriály. Mads Mikkelsen, kterého můžete znát například z Casino Royale nebo z nových Star Wars, zde hraje oblíbeného učitele ve školce. Jenže jednoho dne je obviněn, že sexuálně obtěžoval dceru svého nejlepšího přítele. Jak se k situaci postaví klidné městečko? Geniální drama, u kterého se dokážete vžít do pocitů obou stran. Děj se z části odehrává o vánocích, takže jestli máte dost všech těch pohádek, Hon je pro vás správná volba.

4. Šťastné a veselé

stastne-a-vesele.jpg

 

Film podle skutečné události, která mě nikdy nepřestane udivovat, že se vážně odehrála. Když začala první světová válka, slíbili váleční generálové svým vojákům, že budou na Vánoce doma. Jenže když i 24. prosince roku 1914 všichni byli v zákopech západní fronty, došla jim trpělivost. Vojáci, kteří ještě včera chtěli zabít ty na druhé straně, najednou vyšli ze zákopu, aby si se svým nepřítelem zazpívali koledy, zahráli fotbal a vyměnili pár věcí. Jistě, film není dokonalý, ale zde jde především o poselství. Mimochodem většina vojáků nepřežila konec Velké války.

5. Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

star-wars-v.jpg

 

Dobře - přiznávám tento film nemá s Vánoci vůbec nic společného, ale přesto ho sem musím dát. Každý rok o svátcích se dívám se na celou vesmírnou ságu, a mám ji s Vánoci spojenou tak jako bramborový salát. Kdybych měl, ale vybrat jeden díl byla by to rozhodně Epizoda 4 (technicky vzato epizoda 2 a ještě techničtěji vzato epizoda 5, ale to už by v tom byl docela zmatek). Navíc se díl, mimo jiné, odehrává na planetě Hoth, kde je všude sníh, tak je tady alespoň malá paralela k zimě :)

 

A jaké jsou vaše oblíbené filmy, které si rádi pouštíte o Vánocích?  


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Important Blood Constraints and Heart Disease

(Aprawtiriuro, 11. 10. 2018 12:24)

Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-fatigue/

Natural Ways to Farther down Blood Pressure

(Aprawtiriuro, 27. 9. 2018 3:29)

Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-pas-cher-en-pharmacie/

Inspirace na jedničku

(Lejla II., 23. 12. 2016 21:50)

Vánoční prázdniny prostě miluju, stejně jako ostatní filmy z téhle série :) stejně tak Smrtonosná past a naše doma milované Star Wars, ostatní filmy vyzkouším. Děkuji za inspiraci

Re: Inspirace na jedničku

(Veday, 25. 12. 2016 18:04)

To jsem moc rád, opravdu doporučuji film Hon :)